Diarree bij je hond

Diarree bij je hond

woensdag, 03 augustus 2022  
Diarree bij je hond
Diarree is erg vervelend voor zowel je hond als jezelf. Diarree is een reactie van het lichaam om alles te reinigen. Kortstondige diarree kan door een bacterie, virus of parasiet komen. Maar kan ook komen door het eten van iets verkeerds. Langdurige diarree kan ook komen door het geven van voeding die niet bij het dier past. Ook stress kan er voor zorgen dat je dier diarree krijgt.

Is diarree gevaarlijk?
Kortdurende diarree hoeft niet gevaarlijk te zijn voor een dier, maar wanneer deze lang aanhoudt is het raadzaam om naar een dierenarts te gaan. Vraag bij twijfel altijd advies aan je dierenarts. Ga altijd naar een dierenarts: Wanneer je hond koorts heeft Bij vermoeden dat de hond een vreemd voorwerp heeft opgegeten Bij uitdroging Als je hond veel doet braken Persdrang en bloed in de ontlasting Langdurige en steeds terugkerende diarree Als het gaat om een puppy met diarree (giardia).

Diarree en nu?
Wanneer je hond diarree heeft, hieronder een aantal tips: Zorg dat je hond voldoende drinkt of vocht binnen krijgt. Dit om uitdroging te voorkomen. Met diarree verliest een hond veel zout en water. Er zijn ook elektrolytendrankjes op de markt om de zoutvoorraad aan te vullen. Je kan bijvoorbeeld Phytotreat Zouttabletten geven. Zorg dat je hond blijft eten, het lichaam heeft de voedingsstoffen nodig. Denk hierbij aan: Calibra Dog Veterinary Diets Gastrointestinal & Pancreas of Sanimed Intestinal. Ontworm je hond altijd goed, denk bij pups ook aan Giardia. Ga hygiënisch te werk, was zelf je handen ook altijd goed, ruim ontlasting direct op en was vuile dekentjes tenminste op 60 graden. Laat je huisdier op tijd uit, frisse lucht zal hem of haar goed doen. Ook het geven van probiotica kan helpen. Probiotica zijn goede bacteriën die zich nestelen in het darmstelsel, hierdoor knapt je hond sneller op. Denk hierbij aan het supplement Puur Probiotic hond en kat, Vetplus Promax.

Ontwormen
Diarree kan ook ontstaan doordat het dier niet of niet op tijd is ontwormd. Er zijn vele verschillende soorten ontwormingsmiddelen op de markt. Denk hierbij aan: Milbactor, Milbemax of Flubenol. Wanneer een pup diarree heeft kan dit ook Giardia zijn. Dit is een veelvoorkomende maag-darm parasiet. Ga hiermee onmiddellijk naar een dierenarts. Giardia bij een pup kan dodelijk zijn en is uiterst besmettelijk. Pups zijn sowieso kwetsbaarder dan een volwassen hond.

Tot slot
Ga bij twijfel altijd naar een dierenarts.  Zeker wanneer de diarree langdurig is. En als een pup diarree heeft is het raadzaam om direct naar een dierenarts te gaan. Zorg er altijd voor dat je hond voldoende blijft drinken, dit om uitdroging te voorkomen.

Bron: dierapotheker.nl