Niet geschikt als assistentie hond ?

Niet geschikt als assistentie hond ?

vrijdag, 03 december 2021  

..”Training Interactie Mens & Dier”..

Niet geschikt als assistentie hond ?

Mechelse herders, Hollandse herders ,Duitse herders , Dobermann’s enz. vallen onder de categorie werkhonden…

Voor veel mensen een fijn maatje, maar op het moment dat er bij instellingen een aanvraag wordt gedaan voor een opleiding als assistentie-hond worden ze niet toegelaten en afgekeurd. Of dit terecht is? Misschien wel, maar stel je hebt PTTS en een assistentie-hond nodig om je leven weer beter, plezieriger en zinvoller in te kunnen vullen. Je hebt alleen met dit soort rassen een affectie en niet met een de gangbare assistentie-hond rassen zoals een Doodle, Golden Retriever , Labrador, Beagel of kruisingen. Wat dan?

Ik begrijp de het wel hoor, dat de werkhonden vaak niet worden goed gekeurd voor dit soort werk. Ze zijn moeilijker om hiervoor op te leiden, zijn groot en schrikken omstanders af. Daardoor zijn ze lastiger om mee te nemen in winkels, openbaar vervoer en andere openbare ruimtes. Bovendien is het socialiseren van een “gevaarlijk” uitziende hond in groepen mensen een stuk lastiger dan een hond hebt die er uitziet als een knuffelbeer.

Dus dan toch maar wel een dier aanschaffen waar je in basis niets mee hebt, zodat je dan wel een opleiding krijgt? Ik betwijfel of dat de oplossing is en of baas en hond daar dan gelukkig van worden…

Waarom dit verhaal? 

Ik kreeg een vraag van een fokker van Dobermann’s, die iemand kent met een jonge Dobermann en zich dus in bovenstaande situatie bevindt. Deze persoon heeft in haar leven een aantal Dobermann’s uit werklijnen  gehad en haar diepste wens is dan ook haar huidige hond op te laten leiden tot assistentiehond.

De vraag was of ik haar zou kunnen helpen met het opleiden van een Dobermann tot assistentie-hond. Ik ga deze persoon dus graag helpen om haar droom te verwezenlijken met instructies voor hond en baas.

Veel Liefs 💋 

Kahinzoe Training Interactie Mens & Dier