Nieuws

United Doberman Club

donderdag, 13 juni 2019  

The UDC Breed Survey
From the early days of the Club, members wanted an objective evaluation of breeding stock that included not only a conformation evaluation, but also a temperament evaluation for dogs to be used in breeding programs. Hence was born the UDC Breed Survey.
The United Doberman Club Breed Survey is modeled after the Doberman Verien (DV) Zuchttauglichkeitsprufung (ZTP) or breeding fitness trial, and includes an intensive, thorough conformation evaluation followed by a temperament evaluation. Before the dog is accepted for the conformation and temperament evaluation, the handler must submit proof of certain health tests such as hip x-rays, thyroid testing, eye testing, VWD (von Willebrands), and cardiac testing. Beginning with the conformation evaluation, the dog encounters being handled and examined by strangers, mingling in a noisy crowd, and protecting the handler from an attack by an aggressor. Throughout the entire examination, the dog is expected to react appropriately, to protect when necessary and to calm and quiet when any threat is resolved.

Oksana ZTP

maandag, 03 juni 2019  

2-6-2019 heeft Oksana het ZTP Behaald met een 1A Uitmuntend.

Brucellose: ongeneeslijke hondenziekte in Nederland

donderdag, 09 mei 2019  

Brucellose: ongeneeslijke hondenziekte in Nederland
De ziekte brucellose is volgens de NOS aangetroffen bij verschillende honden van een fokker in Nederland. De bacterie Brucella canis veroorzaakt deze ziekte. In zeldzame gevallen kunnen mensen er ook ziek van worden.
Honden met deze ziekte kunnen last krijgen van ontstekingen en rug- en nekpijn. Bij teefjes kan de ziekte leiden tot miskramen en bij mannetjes kan brucellose de geslachtsorganen aantasten. Dat is erg pijnlijk voor een hond, maar de ziekte is niet dodelijk. Omdat de ziekte ongeneselijk is, worden zieke honden meestal geëuthanaseerd.
De zieke honden hebben inmiddels een spuitje gekregen. Een pup die is verkocht door dezelfde fokker, heeft de ziekte misschien ook. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zoekt nu naar de mensen die deze jonge hond hebben gekocht.
Overdragen van de ziekte
Honden kunnen de bacterie overdragen via sperma, speeksel, ontlasting, de placenta en vruchtwater. Jonge honden kunnen ook via moedermelk besmet raken.
Volgens de NVWA is het heel zeldzaam dat de brucellose overslaat naar mensen. In de afgelopen vijftig jaar zijn er slechts een paar gevallen hiervan bekend op wereldwijd niveau.
Zeldzaam in Nederland
Brucellose komt vrijwel nooit voor in Noord- en West-Europa. In Nederland waren er in 2017 ook besmette honden, maar deze waren uit Oost-Europa geïmporteerd. De huidige uitbraak is de eerste in lange tijd onder honden die in Nederland zijn geboren.

Vakantie met je huisdier

dinsdag, 30 april 2019  

Gaat je huisdier mee op vakantie?
Check dan even of alles in orde is.
• Rabiësvaccinatie nog geldig? (Minimaal 21 dagen voor vertrek)
• In het bezit van een Europees Paspoort?
• Heb ik een geldige identificatiechip?
• Last van reisziekte? Er is medicatie voor.
• Ben ik goed beschermt tegen parasieten (ook die in het buitenland voorkomen)?
• Zijn er extra regels voor het land van bestemming? (Kijk op www.licg.nl)

I nest vandaag 13 jaar!

zaterdag, 06 april 2019  

Vandaag zijn de pups uit het I nest 13 jaar!

Verbod op stroombanden 1-7-2020

donderdag, 04 april 2019  

Minister Schouten verbiedt gebruik stroombanden bij honden

Nieuwsbericht | 04-04-2019
Het gebruik van stroombanden voor de opvoeding van honden wordt vanaf 1 juli 2020 verboden. Momenteel is het gebruik stroomstoten of elektromagnetische signalen toegestaan om ongewenst gedrag van honden voor mensen of andere dieren te voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van een stroomband ernstige inbreuk doet op het welzijn van het dier. Daarom kiest minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor een algeheel verbod. Dit staat in de brief die vandaag naar de Tweede Kamer is verstuurd.
Minister Schouten: “Het gebruik van stroombanden veroorzaakt onnodige pijn bij honden. Nu blijkt dat het dierenwelzijn in het geding komt, kies ik ervoor om de banden te verbieden. Als houder van een huisdier ben je verantwoordelijk om het dier goed te verzorgen. Daar hoort ook een goede opvoeding – zonder gebruik van een stroomband – bij”.
Het gebruik van stroombanden bij honden is momenteel toegestaan onder de voorwaarde dat het dierenwelzijn niet wordt aangetast. Uit onderzoek blijkt dat niet aan deze voorwaarde kan worden voldaan. Ook kan niet worden bewezen dat het gebruik van stroombanden leidt tot betere gedragsveranderingen dan andere minder ingrijpende methoden. Daarom heeft de minister besloten het gebruik van de stroomband te verbieden.
Het nieuwe verbod geldt voor alle apparatuur waarmee honden door middel van stroomstoten pijn kan worden gedaan. Gebruik van stroombanden binnen bedrijven, organisaties of verenigingen zullen door de NVWA worden gehandhaafd. Misbruik bij particulieren wordt gecontroleerd door de politie, boa’s en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Ook kunnen mensen bij het vermoeden van misbruik van de stroomband bellen naar 144.
Bron: Telefraaf.

Gelaagd voor VZH

zondag, 24 maart 2019  

23-3-2019 zijn Olec en Oksana geslaagd voor hun VZH examen!!!!

Actief met je hond

donderdag, 28 februari 2019  

Actief met je hond: spelen
Spelen is voor je hond leuk én belangrijk.
Je hond raakt op deze manier zijn energie kwijt en blijft fit. En spelletjes helpen om honden goed te trainen.

Buiten spelen
Met het baasje
Niets is leuker dan samen met je hond naar buiten te gaan. Naast het uitlaten zijn er genoeg leuke spelletjes te verzinnen die je samen met je trouwe viervoeter kunt doen.
Behendigheid
Behendigheidstraining is geschikt voor iedere gezonde hond. Zet een parcours uit voor je hond in je eigen achtertuin. Leer je hond hindernissen te nemen. Laat hem door een tunnel lopen, door een hoepel springen en om paaltjes slalommen. Hierbij kun je een clicker gebruiken om je hond te belonen.
• Apporteren
Gooi jij een speeltje? Dan zet je hond het graag op een rennen. Je kunt een tennisbal gooien, maar probeer ook eens een ring, rubberen speeltje en een kunststof stok. Of laat je hond een frisbee vangen en terugbrengen.

Zoeken
Elke hond kan van nature goed speuren. Verstop een speeltje en laat hem zoeken. Maak het in het begin makkelijk en daarna steeds moeilijker. Na een tijdje snapt je hond wat ‘zoek’ betekent en kan hij het hondenspeeltje ook vinden als het goed verstopt is.
Trekken
Met een stevig flostouw daag je je hond uit voor een wedstrijdje touwtrekken. Wil je dat je hond loslaat? Leer hem te reageren op ‘laat los’ of ‘laat vallen’.
Zwemmen
Met warm weer vinden veel honden het heerlijk om het water in te duiken. Check wel van tevoren of jouw hond kan zwemmen, of hij het leuk vindt en of het water geschikt is.
Zonder het baasje
Niks is leukers om samen met je hond naar buiten te gaan. Maar soms is het voor je maatje ook goed om zonder baasje stoom af te blazen. Dit kan bijvoorbeeld mooi in speciale hondenspeeltuinen of op speciale grasvelden. Kun jij ondertussen mooi met andere baasjes bijkletsen en tips uitwisselen.
Binnen spelen
Met het baasje
Even minder tijd? Zit je op je werk? Of regent het flink buiten? Ook binnen kun je spelen met je hond.
Zoeken
Net als buiten, kun je ook binnen hondenspeeltjes verstoppen. Hij raakt daardoor zijn energie kwijt, maar is daarnaast ook geestelijk druk bezig. Eet je hond graag? Verstop dan een speeltje waar een hondensnoepje of hondenvoer in zit zoals de Beeztees Sumo Play.
Zonder het baasje
Er zijn veel hondenspeeltjes waarmee je hond alleen kan spelen als hij binnen zit. Zo hoeft hij zich niet te vervelen als je even niet thuis bent. En de hondenspeeltjes zijn goed tegen overgewicht, want ook een hond eet als hij zich verveelt. Let wel op, want sommige speeltjes zoals flostouw kunnen gevaarlijk zijn als je geen toezicht houdt.
Kauwspeeltjes
Honden houden van kauwen! Geef je hond bijvoorbeeld een speeltje van rubber of nylon. Liever geen zacht rubber, maar ook geen speeltje met scherpe randen of punten. Wanneer je er een gezonde snack in stopt is je hond hier zeker een tijd zoet mee.
Stoffen speeltjes
Speeltjes van stof zien er leuk uit. Ook jouw hond vindt het waarschijnlijk heerlijk om er zijn tanden in te zetten. Voor puppy’s is een speeltje van stof ook heel fijn om mee te knuffelen.
Trainingsspeeltjes
Trainingsspeeltjes zijn vaak van plastic en bevatten vakjes. Daarin kun je snoepjes verstoppen. Vervolgens is het aan je hond om deze snacks op te sporen en ze er weer uit te krijgen. Zo train je de hersenen van je hond, beweegt hij én krijgt je trouwe viervoeter een heerlijke beloning.
Schrokbak
Pas wel op met snacks of hondenvoer als beloning, want je wilt natuurlijk geen hond met overgewicht. Houd jouw hond van schrokken? Geef hem dan zijn eten in een anti-schrokbak. Door obstakels in de voederbak moet je hond zijn best doen om het voer uit de bak te krijgen. Dit zorgt niet alleen voor een spelelement, maar ook voor een betere spijsvertering.
Tips
• Zorg er bij het spelen altijd voor dat jij de baas bent. Zorg dat je het spel begint en wint, dan sta je het hoogst in de rangorde.
• Stop het spel meteen als je hond bijt. Dan leert hij dat bijten niet geaccepteerd wordt en de pret over is.
• Pas de grootte van de speeltjes aan op de grootte van je hond. Een te klein speeltje kan worden ingeslikt en een te groot speeltje is saai.
Met dank aan Welkoop

Het plakken van een hangoor

dinsdag, 19 februari 2019  

Toegevoegd (onder overig)  bij de tips:  het plakken van een hangoor!!

Sneeuw opkomst!

maandag, 21 januari 2019  

Sneeuw op komst!!!

Even een paar tips zodat het voor uw hond ook sneeuwpret wordt:

– Smeer de voetzooltjes van uw hond in met vaseline
om irritatie te voorkomen
– Spoel na het wandelen de pootjes af met lauw water
– Pas op voor zoutvergiftiging
– Laat uw hond niet op het ijs.

Laat uw hond geen sneeuw eten dit zorgt vaak voor diarree.

 

1 2 3 13