We love winter!

We love winter!

zaterdag, 12 december 2020  


De winter is heerlijk. Knusse momenten in huis en buiten natuurlijk winterpret! Maar voor diereneigenaren, zoals in elke andere periode, zijn er nu ook een aantal punten om op te letten.

Strooizout en anti-vries is voor zowel katten als honden erg gevaarlijk. Vooral antivries is pure gif voor jouw maatje. Hier kunnen zij zelfs aan overlijden. Helaas is de geur hiervan erg aantrekkelijk voor dieren. Let hier dus goed op! Berg de vloeistof veilig op, zodat je geliefde huisdier hier niet bij kan. Als je vermoed dat je huisdier het toch heeft binnengekregen, neem dan contact op met de dierenarts ðŸ‘©ðŸ»â€âš•ï¸ðŸ‘¨ðŸ½â€âš•ï¸

Strooizout is niet zodanig gevaarlijk als anti-vries, gelukkig. Wel kunnen dieren nare brand- en irritatieplekken krijgen als ze hierdoor heen lopen. Vermijd dus zoveel mogelijk gestrooide plekken als je een wandeling maakt met je hond. Ook kan het nuttig zijn om voor het wandelen een laagje potenwax op de voetzooltjes te smeren. Hierdoor hecht het zout minder goed aan de voetzolen. Veel wandelplezier!

Met dank aan dierenapotheek.