Vuurwerk

Denk nu al aan Oudjaarsavond!

Geplaatst door Karin de Rooij op 3 december 2012

Heeft u een hond of kat die ieder jaar weer erg bang is van het vuurwerk, dan is het nu de tijd om hier wat aan te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw hond door deze periode heen te helpen. Goede resultaten hadden we vorig jaar met het calm-diet® van Royal canine. Het is er zowel voor hond als kat. Het bevat Alfa-casozepine en L-tryptofaan, Beide stoffen zorgen voor een vermindering van de stress zonder dat dit tot bijwerkingen leidt.

Daarnaast kunt u nu beginnen met het geven van het voedingssupplement is Zylkene®. Het is een natuurlijk voedingssupplement en ondersteunt bij kort durende stress. U dient hier ongeveer 4 weken voor de jaarwisseling mee te beginnen. Het voordeel is dat dit middel ook gegeven mag worden bij dracht, lactatie en hypoallergeen dieet. Het is voor hond en kat.

Ook bestaat er de mogelijkheid om verdamper te plaatsen voor hond of kat. Deze verdamper verspreid feromonen die rust geven. Dit zijn dezelfde feromonen die een moeder hond / kat verspreid om hun pup/kitten gerust te stellen. De verdamper dient in de ruimte gehangen te worden waar het dier het meeste is. Mensen vernemen hiervan niets. Hang zeker 2 weken voor de jaarwisseling deze verdamper op.

Naast deze middelen kunt u een vuurwerk cd aanschaffen waarmee u nu uw dier langzaam kunt trainen te laten wennen aan de geluiden. Belangrijk daarbij is om dit in hele kleine stapjes te doen. U kunt advies vragen aan de balie of uw hondenschool.

Veel eigenaren zijn geneigd om de avond zelf een kalmeringspillen te geven. Echter deze medicatie mag niet gegeven worden aan dieren met hartproblemen of epilepsie.

Tips voor oudejaarsavond:

  • Sluit gordijnen, licht en muziek of TV aan
  • Hond tijdig uitlaten, aan de riem
  • Kauwbot geven, kauwen brengt rust.
  • Niet toestaan dat de hond continu op en neer loopt. Angstige honden hebben een leider nodig die verteld wat ze moeten doen.
  • Laat de kat niet naar buiten, zorg dat ze ergens kan weg kruipen waar ze zich veilig voelt.
  • Vogelkooi afdekken een doek, konijnenhok buiten ook

http://www.dierenkliniekdewoldberg.nl/21/kaasweg2.html

Met dank aan Dierenkliniek de Woldberg