Bewustwording is de eerste stap naar verandering!

Bewustwording is de eerste stap naar verandering!

vrijdag, 04 augustus 2023  

Bewustwording is de eerste stap naar verandering!

Een regenachtige zondag, het ultieme moment om eens heerlijk te scrollen over facebook of marktplaats op zoek naar je lang gekoesterde droom!

Een stoere car, zwart, bruin of blauw met een motor vol pk’s, een stoere uitstraling en glanzend als een hackney paard.

Vele plaatjes passeren de revue, totdat mijn oog op jou valt …

Je verblijft nog in het buitenland, maar de verkoper stuurt me op verzoek graag nog wat mooie plaatjes en filmpjes van jouw ronkende motor. Van oorsprong kom je uit een Oostblokland waar vet geblindeerde ramen geen enkel probleem zijn. In Nederland is dat niet toegestaan, maar geen probleem: u krijgt van ons papieren van een ander land en daarmee rijdt u volledig legaal vele mooie kilometers.

Alle papieren zijn toppie in orde!

Het chassisnummer is voorzien van een code waarmee het land van herkomst niet is te achterhalen. Geen punt, bij de RDW kan de boel gewoon opnieuw worden geregistreerd. Op het keuringsrapport zijn alle aandachtspunten aangevinkt als oké en de garage stempelt af met een onherleidbaar niet bestaand bedrijf. Jouw bouwjaar op deel 3 is totaal anders dan op het keuringsrapport, maar dat is gunstig voor de douane. De invoer verloopt hiermee gewoonweg heel soepel.

Ik bezit dan wel geen rijbewijs, maar ik heb me uitermate goed ingelezen, overal advies en informatie ingewonnen, dus langer twijfelen heeft geen zin. Ik ga over tot de koop van mijn lang gekoesterde droomwens.

Vier weken later ben je daar dan!

Stukken minder blinkend dan op de foto: jouw motor draait niet op volle toeren, je lekt hier en daar wat olie, maar het belangrijkste is dat je in mijn bezit bent.

Ik ga maandag gewoon even langs de garage, die fixt binnen no time jouw mankementen en draagt zorg voor de juiste kenteken documenten.

Maar de meneer van de garage kijkt mij heel boos aan! Mevrouw, u heeft een auto die officieel helemaal niet in Nederland mag zijn, met onjuiste registratie en documentatie. Wij gaan dit aangeven bij de RDW. De rechtbank kan hiervoor een bestuurlijke boete opleggen en dan hebben we het over bedragen van – schrik niet –  € 83000. Bovendien kan er bestuurlijk ook een houdverbod worden opgelegd, (nu nog) voor de duur van ten hoogste twee jaar en in het uiterste geval kan de auto in beslag worden genomen en uiteindelijk verbeurd worden verklaard.

Een smeuïg verhaal dat we graag op een verjaardag in geuren en kleuren uit de doeken doen. Heb je al gehoord hoe zij Van Dobberen er ingestonken is? Zij deed een aankoop van een oud vrouwtje “altijd binnen gestaan!” Hahaha, de foto’s waren prachtig! En nu heeft zij een kat in de zak gekocht. Totaal geen kennis van auto’s, geld kwijt, veel verdriet en de auto? Die is naar een ander huisje.

Dank je wel Nicole SDRN. ( Stichting Dobermann Rescue Nederland)