Komkommers voor honden.

Komkommers voor honden.

dinsdag, 12 april 2022  

Mogen honden komkommers eten?

Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan ​​voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup. Want grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.

En, zoals bij alle menselijke voeding, moet u uw dierenarts vragen of uw hond komkommer mag hebben voordat u deze voeding aan hem aanbiedt.

Zijn komkommers goed voor honden?

Ja, komkommers zijn een veilige traktatie voor honden. Zoals we al zeiden, hebben komkommers een zeer hoog watergehalte en een lage caloriewaarde. Dit betekent dat ze een goed alternatief zijn voor andere menselijke voedingsmiddelen die veel vet en suiker bevatten.

Komkommers bevatten weinig calorieën

Het is een geluk dat honden komkommers kunnen eten! Want ze zijn een van de weinige versnaperingen voor de mens die weinig calorieën bevatten. Dit is dus goed nieuws voor pups met overgewicht en diabetes. Als de dierenarts het groene licht geeft, zijn een paar plakjes komkommer als beloning voor goed gedrag. Het is dus de perfecte traktatie. 

Traktaties speciaal voor honden

Het blijft overigens altijd het beste om uw pup traktaties te geven die speciaal voor honden zijn gemaakt, in plaats van voedsel dat bedoeld is voor mensen. Dit komt omdat deze hondensnoepjes speciaal voor pups zijn samengesteld, wat betekent dat ze minder snel spijsverteringsproblemen veroorzaken, en er zijn ook speciale snacks die kunnen bijdragen aan de algehele voeding van uw pup. Voor diabetische en zwaarlijvige pups zijn er ook enkele caloriearme hondensnacks beschikbaar.

Komkommers zitten boordevol vitamines

Vitamine B, C en K zijn enkele van de voedingsstoffen die aanwezig zijn in elk plakje komkommer. Dit is echter niet echt belangrijk voor onze pups. Omdat pups in staat moeten zijn om alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, te halen uit het complete, speciaal samengestelde hondenvoer.

Hoe geef ik komkommer aan mijn hond?

Als uw dierenarts ja heeft gezegd op de vraag ‘mag mijn hond komkommer eten’, dan kunt u dit voer op een veilige manier aan uw hond aanbieden:

  • Was komkommer altijd voordat u hem aan uw hond aanbiedt
  • Verwijder de schil en zaden
  • Snijd de komkommer in kleine stukjes
  • Bied uw pup alleen gewone komkommer aan en voeg nooit kruiden of andere ingrediënten voor menselijke voeding toe
  • Voer komkommer in kleine hoeveelheden aan uw hond en geef hem af en toe een paar plakjes als traktatie

Mogen honden ingemaakte komkommers eten?

Nee, u moet voorkomen dat u uw hond ingemaakte komkommers geeft, aangezien deze menselijke ingrediënten bevatten die niet geschikt zijn voor honden, of zelfs schadelijk zijn. Ingemaakte komkommers hebben bijvoorbeeld meestal een hoog zoutgehalte en bevatten vaak knoflook, een ingrediënt dat giftig kan zijn voor pups. Daarom is het het beste om komkommer altijd puur aan uw hond te geven.

Mogen puppy’s komkommer eten?

Ja, puppy’s kunnen ook genieten van een hap komkommer. Maar zorg ervoor dat u het in kleine, hapklare stukjes snijdt om het voor hen gemakkelijker te maken om te eten en verstikking te voorkomen. Houd ook rekening met hoeveelheden, want te veel komkommer kan maagklachten veroorzaken. En vraag altijd eerst toestemming van uw dierenarts voordat u uw pup mensenvoer aanbiedt.

Bied eerst een hapklaar stukje aan

Zoals altijd, wanneer u uw hond een nieuw voer aanbiedt, begin dan met het geven van een kleine hoeveelheid (bied hem bijvoorbeeld een hapklaar stuk aan) en houd zijn reactie hierop in de gaten. Als er ongebruikelijke symptomen zijn, zoals braken, piepende ademhaling of sloom worden, bel dan uw dierenarts voor hulp en advies.

Wist u dat selderij ook kan worden aangeboden als caloriearme hondensnack? En ja, veel honden vinden een banaan niet te versmaden

Bron: dierapotheker