Aanschaf

Naar de fokker

Alvorens een Dobermann aan te schaffen wil ik u het volgende meegeven. Maak van tevoren een afspraak met de fokker. U heeft waarschijnlijk vragen over de verzorging, opvoeding, voeding e.d.. Noteer uw vragen van te voren. Zelf neem ik in de regel hier de tijd voor, omdat ik alles graag wil laten zien en te vertellen, maar ook om kennis te maken en ook om van mijn kant uit te bekijken of een pup goed terecht komt.

De pups worden bij mij geboren in de huiskamer en groeien daar ook op. Ik vind dat de pups op deze manier net iets meer meekrijgen, zoals de huishoudelijke geluiden e.d., maar ook om de pups en moeder te observeren. De vader en moeder hond zijn bij mij altijd in het bezit van de HD- en PHTVL/PHPV uitslag. Ik werk met een wachtlijst. Heeft u serieuze belangstelling laat u dan ook vrijblijvend noteren. Per fokker is de keuze-bepaling van de pup verschillend. Vraag hier ook naar. De pup gaat in de regel tussen de 7 – 8 weken naar hun “baasje”, waarbij de fokker streeft naar 8 weken. Informeer van tevoren wat u in huis moet halen e.d..

Informeer uw dierenarts over de komst van uw huisgenootje. En bezoek deze binnen 3 dagen voor een kennismakingsbezoek en laat uw dobermann ook nog even nakijken. het moet voor uw pup gelijk een prettige ervaring zijn. Maak gelijk afspraken over inenting, wormenkuur e.d. Maar laat nooit de eerste keer uw pup inenten e.d. De nadruk moet liggen op een prettige ervaring. Zet uw pup ook even op de weegschaal.

Van mij uit krijgt u een voedingslijst, en een waslijst aan tips, regels e.d. mee. De begeleiding gaat ook na verlaten van het nestje gewoon door. Ik sta als fokker voor u klaar. De praktijk leert dat dit ook nodig is.