Reu of Teef

De keuze reu of teef is gewoonlijk een zaak van persoonlijke voorkeur, want beide hebben hun voor en nadelen. De één valt op het mannelijke, stoere en zelfbewuste van de reu, terwijl anderen graag de voorkeur geeft aan het rustige en gewoonlijk aanhankelijke van een teef. Maar vergeet niet dat ook een reu zeer aanhankelijk kan zijn.

Door de perioden van loopsheid wordt door veel mensen de aanschaf van een teef vermeden. Normaal wordt een teef twee maal per jaar loops. De eerste loopsheid is tussen de zes en negen maanden. Maar zoals alles bij de natuur kunnen hierin verschillen bestaan. De teef wordt meestal om de zes maanden loops, maar dit gaat ook niet altijd op. Tijdens de loopsheid dient u uw teef aan de riem uit te laten en de plaatsen waar veel honden komen te mijden. Sterilisatie kan na de eerste loopsheid plaatsvinden. Overleg dit altijd met uw dierenarts.

Heeft u twijfel over de keuze van een reu of teef, overleg dit met de fokker. Hierbij wordt ook de gezinssituatie, ervaring met honden e.d. betrokken. Praat ook eens met eigenaars van een teef en/of reu. U zult merken dat u vaak verschillende verhalen hoort over de voor en nadelen van de gemaakte keuze, omdat het toch een persoonlijke voorkeur is.