Uw keuze

Alvorens een Dobermann aan te schaffen wil ik u het volgende meegeven. Dit in belang van uw toekomstige hond en uzelf. Met de aanschaf van een Dobermann haalt u een dier in huis, die zowel voor zijn voeding, opvoeding, als verzorging afhankelijk is van u en eventuele huisgenoten. Hierbij dient u te realiseren dat bij ziekte anderen de verzorging van uw dober dienen over te nemen. Hiermee wil ik waarschuwen voor het volgende: het door willen zetten van de aanschaf, terwijl de huisgenoten er niets voor voelen, is niet alleen slecht voor uw onderlinge verstandhouding, maar ook zeer schadelijk voor uw dobermann. Schaf een Dobermann pas aan als al uw huisgenoten achter zijn komst staan. Ook zult u zich moeten bedenken dat het kleine schattige puppy uit zal gaan groeien tot een middelgrote hond. Dit houdt in dat hij in huis een behoorlijke ruimte nodig heeft en daarnaast ook buitenshuis veel moet kunnen lopen, rennen en spelen.

Buitenkennel:
Bent u van plan uw dobermann te gaan houden in een buitenkennel, dan bent u bij ons op het verkeerde adres. Een Dobermann is een hond die graag bij zijn gezin wil zijn. De eenzaamheid in een buitenkennel komt de dober niet ten goede.

Tijd en financiën:
Het houden van een Dobermann kost veel tijd en geld. Tijd om de dobermann te verzorgen, op te voeden en eventueel te gaan trainen. Maar vergeet het uitlaten niet. Want weer of geen weer uw dober moet toch naar buiten en de tijd van u krijgen om goed te bewegen.
Er zijn kosten voor voeding en verzorging. Denk aan dierenarts, inentingen en ziekten, hondenbelasting, verzekering e.d..

Neem dit mee in uw besluit!