Zindelijk

Pups verlaten vanaf de derde week hun slaapgedeelte om te gaan plassen. Dit is een instinctieve drang om zindelijk te worden. Het is nu uw taak om de pup te leren dat uw huis het nest is en dat ze naar buiten moeten om hun behoefte te doen.

U krijgt uw pup het snelste zindelijk met het volgende uitlaatschema:
– ‘s morgens vroeg direct bij het wakker worden
– gelijk na het eten
– na het spelen, stoeien, opwinding bezoek e.d.
– s’ avonds laat
– in het begin ieder half uur en dit verder uitbouwen tot een uur.
– zodra de pup onrustig gaat snuffelen en draaien in huis.

Probeer uw pup zoveel mogelijk op een vaste plaats uit te laten. Blijf altijd bij uw pup (ze nemen snel iets in het bekje).

Geduld is een schone zaak (ze zijn snel afgeleid) en als uw pup klaar is met een plasje of hoopje beloont u hem met woorden of een spelletje.

Wen u eraan dat u zijn behoefte even met een schepje verwijderd. U voorkomt hiermee ziektes, maar u en uw dober dwingen op deze manier ook respect af bij andere buurtbewoners.

Betrapt u uw pup dat hij in huis zijn behoefte doet, schreeuw dan “bah”. U moet niet zo hard schreeuwen dat hij wegrent of kruipt, maar zodanig dat u zijn aandacht trekt. Als u zijn aandacht trekt zal hij gelijk stoppen, loop vervolgens met hem naar de tuin en laat hem zijn behoefte afmaken. Ongelukjes zullen zeker de eerste dagen plaatsvinden. Straf hem nooit en wordt niet boos. Straf uw pup nooit als u een plasje of hoopje ontdekt dat daar al lag (dus u heeft hem niet betrapt). De pup is dat namelijk al vergeten en snapt niet waarom u hem straft. Overigens geldt dit voor al zijn overtredingen. zindelijk: na het spelen uitlaten.

Hoe vaker u uw pup uitlaat, hoe sneller hij zindelijk is. Let vooral op tekenen als naar de deur en weer terug rennen, piepen bij de deur of aan de deur krabben.

Voor de nacht zijn verschillende manier om u pup zindelijk te maken. Dit is afhankelijk van waar is zijn slaapplaats e.d. U kunt dit het beste met uw fokker bespreken Tsja, Pampers voor honden bestaan niet.